Verzenden & retourneren

1. ZICHTTERMIJN & RETOURREGELS

LEVERTIJD: 3-5 WERKDAGEN I.V.M. CORONAVIRUS. 

VOOR BESTELLINGEN GELDT EEN ZICHTTERMIJN VAN 5 DAGEN VANAF DE DAG NÁ AFLEVERING. BINNEN DEZE TERMIJN MAG U HET ARTIKEL BEKIJKEN, BEOORDELEN EN/OF PASSEN, TENZIJ ANDERS VERMELD.

CONTROLEER ALSTUBLIEFT DIRECT NA ONTVANGST VAN HET ARTIKEL OF HET ONBESCHADIGD EN COMPLEET GELEVERD IS. ALS DIT NIET ZO IS, VERZOEKEN WE U VRIENDELIJK DIT BINNEN 24 UUR NA ONTVANGST CONTACT MET ONS OP TE NEMEN OM DIT TE MELDEN.

BENT U NIET TEVREDEN OVER HET ARTIKEL, DAN KUNT U HET RETOURNEREN. U KUNT HET ARTIKEL RETOURNEREN:

 • INDIEN HET ARTIKEL NIET IS GEDRAGEN EN/OF IS BESCHADIGD
 • BINNEN EEN TERMIJN VAN 8 DAGEN RETOUR IS ONTVANGEN
 • ALS HET ARTIKEL COMPLEET IS
 • IN DE - VOOR ZOVER REDELIJKERWIJS MOGELIJK - ORIGINELE STAAT EN FABRIEKSVERPAKKING
 • AANGETEKEND (HANDTEKENING VOOR ONTVANGST) VIA EEN VERZENDER, BIJVOORBEELD POSTNL. VOLGENS DE ALGEMENE VOORWAARDEN  IS DIT NIET VERPLICHT, AANGEZIEN DE VERANTWOORDELIJKHEID VAN HET VERZENDEN BIJ U LIGT. ECHTER IS ONZE ERVARING DAT HET BETER IS OM EEN RETOURPAKKET AANGETEKEND TE VERSTUREN, AANGEZIEN BIJ POSTNL (OF ANDERE VERZENDERS) IN EEN ENKEL GEVAL EEN PAKKET KWIJT KAN RAKEN. WANNEER U AANGETEKEND VERSTUURT BENT U VERZEKERD TEGEN HET KWIJTRAKEN VAN PAKKETTEN EN WORDT EEN VERGOEDING(VOOR BEDRAGEN ZIE VOORWAARDEN POSTNL) UITGEKEERD DOOR POSTNL WANNEER HET PAKKET TOCH ONVERHOOPT KWIJT RAAKT.

SOMMIGE ARTIKELEN KUNT U NIET RETOURNEREN. HET GAAT DAN OM:

 • ARTIKELEN DIE SPECIAL VOOR U ZIJN BESTELD
 • ARTIKELEN WAARIN OP VERZOEK GEGRAVEERD IS
 • ARTIKELEN DIE IN DE SALE ZIJN
 • ARTIKELEN DIE OP SPECIAAL VERZOEK GEMAAKT ZIJN, ZOALS TROUWRINGEN
 • ARTIKELEN DIE OP MAAT GEMAAKT ZIJN
 • ARTIKELEN DIE OVEREENKOMSTIG JOUW SPECIFICATIES ZIJN AANGEPAST

RAADPLEEG VOOR MEER INFORMATIE ONZE ALGEMENE VOORWAARDEN.

LET OP: VOOR MI MONEDA GELDEN AFWIJKENDE GARANTIEVOORWAARDEN.

2. STAPPENPLAN RETOURNEREN/RUILEN

OM UW RUILING OF RETOURNERING ZO GOED EN SPOEDIG MOGELIJK OP TE LOSSEN VRAGEN WIJ U OM ONDERSTAAND STAPPENPLAN AAN TE HOUDEN;

EEN RETOUR WORDT ECHTER ALTIJD DOOR DE RETOURENAFDELING BEOORDEELD OM TE KIJKEN OF HET OOK DAADWERKELIJK MOGELIJK IS AAN DEZE VOORKEUR TE VOLDOEN.

WIJ VERZOEKEN U HET PAKKET MET HET PRODUCT AANGETEKEND (HANDTEKENING VOOR ONTVANGST) TE STUREN NAAR;
JEWEL TREND BV, RIDDERHOF 91, 2981 ET RIDDERKERK  DE KOSTEN VOOR HET RETOURNEREN ZIJN VOOR UW EIGEN REKENING EN WORDEN NIET DOOR ONS VERGOEDT.

DE RETOURZENDINGEN WORDEN OP VOLGORDE VAN BINNENKOMST IN BEHANDELING GENOMEN EN BEOORDEELD, U WORDT OP DE HOOGTE GEHOUDEN VAN DE STATUS. UW AANKOOPBEDRAG WORDT UITERLIJK BINNEN 30 DAGEN AAN U TERUG BETAALD. 

IS UW ARTIKEL DEFECT? LEES DAN EERST DE PAGINA GARANTIE EN DEFECTEN.
INDIEN U PROBLEMEN HEEFT MET OPENEN VAN HET DOCUMENT, KUNT U HIER DE LAATSTE VERSIE VAN ADOBE READER DOWNLOADEN:


3. RUILEN


HET RUILEN VAN EEN ARTIKEL VOOR HETZELFDE ARTIKEL IN EEN ANDERE MAAT OF KLEUR, GELDT ALS EEN NIEUWE BESTELLING. U RETOURNEERT UW OUDE BESTELLING BINNEN DE 5 DAGEN EN GEEFT UW NIEUWE BESTELLING DOOR ZOALS U GEWEND BENT.

ONDERHOUD

JUISTE ONDERHOUD EN GEBRUIKSREGELS GOUDEN EN ZILVEREN SIERADEN:

 • BESCHERM UW SIERAAD TEGEN KRASSEN EN BUTSEN.
 • LAAT UW SIERAAD GEEN CONTACT MAKEN MET HARDE OPPERVLAKTEN EN DOE UW SIERAAD NIET AAN BOVEN EEN HARDE VLOER.
 • DOE UW SIERAAD AF, VOORDAT U GAAT SPORTEN, U HUISHOUDELIJK WERK GAAT DOEN OF ANDER RUW WERK, EN WANNEER U GAAT SLAPEN OF DOUCHEN.
 • VERMIJD CONTACT VAN UW SIERAAD MET CHEMISCHE MIDDELEN ZOALS PARFUM, SCHOONMAAKMIDDELEN EN MIDDELEN GEVONDEN IN ZWEMBADEN.
 • VERMIJD CONTACT VAN UW PARELS MET COSMETICA. HUN MOOIE GLANS EN KLEUR WORDEN BESCHADIGD DOOR CONTACT MET MAKE-UP, HAARLAK EN PARFUM.
 • MAAK UW SIERADEN NIET SCHOON MET CHEMISCHE MIDDELEN EN POETS ZE NIET MET EEN HARDE DOEK.
 • GEBRUIK ALLEEN LAUW WARM WATER, ZONDER CHEMISCHE TOEVOEGINGEN.
 • HET VERKLEUREN VAN PARELS EN ZILVER IS MOGELIJK DOOR NORMAAL GEBRUIK.
 • WIJ ZIJN NIET AANSPRAKELIJK VOOR SCHADE ONTSTAAN DOOR HET DRAGEN VAN DE SIERADEN OF DOOR VERKEERD / ONEIGENLIJK GEBRUIK.

HOE KAN IK MIJN SIERADEN HET BESTE SCHOONMAKEN?

 • GOUDEN EN ZILVEREN SIERADEN KUNNEN SCHOONGEMAAKT WORDEN MET EEN GOEDE SIERADEN-REINIGER DIE U KUNT KOPEN BIJ DE JUWELIER OF GOUDSMID OF U KUNT DE SIERADEN SCHOON LATEN MAKEN DOOR DE JUWELIER OF GOUDSMID. ZELF KUNT U DE SIERADEN OOK AF EN TOE IN EEN ZEEPSOPJE (BIJVOORBEELD VAN GROENE ZEEP) DOMPELEN. 
BORSTEL HET SIERAAD HIERIN VOORZICHTIG SCHOON MET EEN ZACHTE TANDENBORSTEL. SPOEL HET SIERAAD DAARNA AF MET LAUW WATER EN DROOG HET MET EEN FLANELLEN DOEK.
 • ZILVER KAN, DOOR ZWAVELVERBINDINGEN - MAKKELIJK ZWART WORDEN. VERMIJD ZWAVELHOUDENDE SUBSTANTIES EN CHLOOR.
 • TITANIUM SIERADEN BLIJVEN MOOI ALS ZE AF EN TOE IN EEN ZEEPSOPJE (BIJVOORBEELD VAN GROENE ZEEP) WORDEN GEDOMPELD. BORSTEL HET SIERAAD HIERIN VOORZICHTIG SCHOON MET EEN ZACHTE TANDENBORSTEL. SPOEL HET SIERAAD DAARNA AF MET LAUW WATER EN DROOG HET MET EEN FLANELLEN DOEK.
 • DIAMANTEN EN ZIRKONIA SIERADEN KUNNEN DOF WORDEN DOOR HUIDVET, ZEEP, BOTER OF OLIE. ZE VERLIEZEN ZO HUN GLANS, TERWIJL JUIST DIE SCHITTERING, DAT ONEINDIGE SPEL VAN LICHT, EEN DIAMANT ZO ONWEERSTAANBAAR MAAKT. EEN DIAMANT MOET DAAROM GEMIDDELD ÉÉN KEER PER MAAND WORDEN GEREINIGD. 
HET REINIGEN KAN ALS VOLGT;

MAAK IN EEN KOMMETJE EEN WARM SOPJE MET EEN ZACHT, VLOEIBAAR (AF)WASMIDDEL. BORSTEL DE DIAMANT HIERIN VOORZICHTIG SCHOON MET EEN TANDENBORSTEL. LEG HEM DAARNA IN EEN ZEEF EN SPOEL HEM ONDER WARM, STROMEND WATER AF. DEP HEM DAARNA DROOG MET EEN ZACHTE, NIET PLUIZENDE DOEK.

EEN ANDER HUISHOUDMIDDELTJE OM DIAMANT WEER TE LATEN SCHITTEREN IS EEN MENGSEL VAN AMMONIAK EN WATER. MAAK EEN OPLOSSING VAN GELIJKE HOEVEELHEDEN KOUD WATER EN AMMONIAK. LEG HET SIERAAD MET DE DIAMANT HIERIN EN LAAT HET EEN HALF UUR WEKEN.

HAAL HET SIERAAD ER DAN UIT EN KLOP VOORZICHTIG MET EEN BORSTELTJE ZACHT OP DE VOOR- EN ACHTERKANT VAN DE ZETTING. HAAL HET NOG EEN KEER DOOR DE OPLOSSING EN LAAT DE DIAMANT, ZONDER NA TE SPOELEN, OP EEN STUK PAPIER DROGEN.

VANZELFSPREKEND KAN EEN DIAMANT OOK MET EEN GOED MERK VLOEIBARE JUWELENREINIGER WORDEN SCHOON GEMAAKT.

HOE ONDERHOUD IK MIJN HORLOGE?

 • WIND EEN MECHANISCH HORLOGE ALTIJD OP IN DE RICHTING VAN DE KLOK. HAAL HET HORLOGE DAARBIJ VAN UW POLS OM HET MECHANIEK ZO MIN MOGELIJK TE BESCHADIGEN.
 • OOK AL IS UW HORLOGE 'SCHOKPROEF', BESCHERM HET ALTIJD TEGEN HARDE STOTEN EN SCHOKKEN. STEL HET OOK NIET BLOOT AAN EXTREME TEMPERATUURWISSELINGEN. LEG UW HORLOGE BIJVOORBEELD NIET REGELRECHT VAN UW POLS OP EEN KOUD MARMEREN BLAD.
 • TENZIJ BIJ AANKOOP DUIDELIJK IS VERMELD DAT UW HORLOGE WATERDICHT IS, IS HET VERSTANDIG OM UW POLSHORLOGE NIET TE DRAGEN TIJDENS HET DOUCHEN OF ZWEMMEN. OOK HET DRAGEN AAN EEN VOCHTIGE POLS WORDT AFGERADEN. KOMT ER TOCH WATER OF CONDENS IN UW HORLOGE, GA ER DAN MEE NAAR UW HORLOGEMAKER OF JUWELIER, OOK ALS HET UURWERK HET NOG DOET. VOCHT VEROORZAAKT ROEST EN ROEST KAN UW HORLOGE RUÏNEREN. ALS HET GLAS VAN UW HORLOGE BREEKT OF BARST, LAAT HET DAN VERVANGEN. ZELFS DOOR EEN KLEINE BARST IN HET GLAS KUNNEN STOF EN VOCHT BINNENDRINGEN EN HET BINNENWERK BESCHADIGEN.
 • LAAT DE BATTERIJ VAN UW HORLOGE DIRECT VERVANGEN WANNEER HIJ LEEG IS. LEGE BATTERIJEN KUNNEN LEKKEN EN DAT IS DESASTREUS VOOR HET UURWERK. VOORAL MECHANISCHE HORLOGES BEVATTEN BEWEGENDE ONDERDELEN. DIE DELEN WORDEN GESMEERD MET EEN BIJZONDER SOORT OLIE. HET IS AAN TE RADEN UW HORLOGE ELKE TWEE TOT DRIE JAAR TE LATEN REINIGEN EN EVENTUEEL VAN NIEUWE OLIE TE LATEN VOORZIEN.

PROBEER NOOIT UW HORLOGE ZELF TE REPAREREN! HET UURWERK BESTAAT UIT VELE KLEINE ONDERDELEN EN HET OPENEN VAN EEN HORLOGEKAST KUNT U DAN OOK BETER AAN EEN DESKUNDIGE OVERLATEN. OOK VOOR HET ONDERHOUD VAN UW HORLOGE GELDT: VRAAG ONZE KLANTENSERVICE OM ADVIES, ZIJ ZULLEN GRAAG AL UW VRAGEN BEANTWOORDEN.

 

 

WATERDICHTHEID

HORLOGES DIE ZIJN GEMAAKT VOOR NORMAAL GEBRUIK, ZIJN IN PRINCIPE NIET GESCHIKT OM MEE ONDER WATER TE GAAN. ZOWEL MECHANISCHE ALS ELEKTRONISCHE UURWERKEN BEVATTEN NAMELIJK EEN AANTAL BELANGRIJKE ONDERDELEN DIE KUNNEN ROESTEN. ROESTSCHADE WORDT VOORNAMELIJK AANGETROFFEN BIJ DE KASTOPENING VAN DE GELIJKZET- OF OPWINDKNOP EN ONDER DE WIJZERPLAAT.

ALS EEN HORLOGEKAST OP HET ACHTERDEKSEL EEN AANDUIDING DRAAGT DIE AANGEEFT DAT HET HORLOGE IN ENIGE MATE WATERDICHT IS, DAN BETEKENT DIT DAT AAN DE KAST VOORZIENINGEN ZIJN AANGEBRACHT DIE HET UURWERK BESCHERMEN TEGEN HET BINNENDRINGEN VAN VOCHT. BIJ DERGELIJKE HORLOGES IS HET GLAS GEPERST IN EEN KUNSTSTOF PAKKING. HET ACHTERDEKSEL EN DE EVENTUELE LOSSE GLASRAND ZIJN EVENEENS VOORZIEN VAN EEN AFDICHTING, NET ALS HET GELIJKZETKNOPJE (DE KROON) EN EVENTUELE ANDERE KNOPPEN (DRUKKERS). DEZE KNOPPEN ZIJN GEMONTEERD OP EEN AS DIE DOOR EEN BUISJE (DE TUBE) LOOPT, DAT UIT DE HORLOGEKAST STEEKT. IN DE KNOP BEVINDT ZICH EEN PAKKING DIE OM DE TUBE HEEN SLUIT. BIJ ENKELE MODELLEN BEVINDT DEZE AFDICHTING ZICH INWENDIG IN DE DOORLAAT VAN DE KAST.

IN DE PRAKTIJK WORDT GEWERKT MET DE VOLGENDE AANDUIDINGEN:

 • 3 ATM / 30 METER (OOK WEL WATERRESISTANT / WATERSEALED): DEZE HORLOGES ZIJN BESTAND TEGEN REGEN EN SPATWATER.
 • 5 ATM / 50 METER (OOK WEL WATERPROOF): DEZE HORLOGES ZIJN GESCHIKT OM MEE TE DOUCHEN OF ZWEMMEN, MITS GEEN GROTE TEMPERATUURVERSCHILLEN OPTREDEN. ZIJ ZIJN ECHTER ONGESCHIKT VOOR SNORKELEN EN DUIKEN MET PERSLUCHT.
 • 10 ATM / 100 METER (OOK WEL WATERPROOF): DEZE HORLOGES ZIJN GESCHIKT VOOR DE MEESTE VORMEN VAN WATERSPORT, ZOALS ZWEMMEN, ZEILEN EN SNORKELEN IN ONDIEP WATER. ZIJ ZIJN ECHTER ONGESCHIKT VOOR TORENSPRINGEN OF DUIKEN MET PERSLUCHT. OPGEPAST MOET WORDEN VOOR GROTE TEMPERATUURVERSCHILLEN.
 • 20 ATM / 200 METER (OOK WEL WATERPROOF / DIVINGPROOF): DEZE HORLOGES ZIJN GESCHIKT VOOR ALLE VORMEN VAN WATERSPORT EN DUIKEN.

HORLOGES DIE VOOR HOBBY-OF (SEMI)PROFESSIONEEL DUIKEN WORDEN GEBRUIKT DIENEN AAN EEN TESTNORM VAN MINIMAAL 15 ATM. TE VOLDOEN. DEZE KASTEN KUNNEN HOGE WATERDRUK EN TEMPERATUURSCHOMMELINGEN AAN. DE GLAZEN ZIJN VEEL DIKKER, DE KASTEN VEEL ZWAARDER EN DE AFDICHTINGPAKKINGEN ZIJN VEEL ZWAARDER UITGEVOERD. HET ACHTERDEKSEL IS AFGESLOTEN MET EEN SCHROEFSLUITING. DE KROON, WAARIN ZICH MEERDERE AFDICHTINGEN BEVINDEN, IS VEEL GROTER DAN BIJ ANDERE HORLOGES EN DIENT NA HET BEDIENINGSGEBRUIK AAN DE KAST TE WORDEN VASTGESCHROEFD OM EEN EXTRA GOEDE AFSLUITING TE VERKRIJGEN EN HET LEKKAGE RISICO VAN STOTEN TE VERKLEINEN.
VOOR HET GARANDEREN VAN DE WATERDICHTHEID VAN DEZE HORLOGES IS REGELMATIG PROFESSIONELE ZORG EEN EERSTE VEREISTE. EEN MINIMAAL JAARLIJKSE CONTROLE IS HIERTOE NOODZAKELIJK. 

TEMPERATUURVERSCHILLEN EN VAKANTIE:
ZEKER TIJDENS DE VAKANTIEPERIODE VORMEN TEMPERATUURVERSCHILLEN EEN VERRADERLIJKE FACTOR DIE VEEL LEKKAGES VEROORZAAKT BIJ ZOGENAAMDE WATERDICHTE HORLOGES.  EEN 'WATERDICHTE' KAST DIE GESCHIKT IS OM DAGELIJKS MEE TE DOUCHEN, KAN BIJVOORBEELD VOLLOPEN MET WATER WANNEER DE GEBRUIKER ER OP VAKANTIE MEE GAAT ZWEMMEN. 

DIT HEEFT DE VOLGENDE OORZAAK:
WANNEER ER MET HET HORLOGE GEDOUCHT WORDT, IS DE TEMPERATUUR VAN HET WATER ONGEVEER GELIJK AAN DIE VAN DE HORLOGEKAST. WANNEER HET HORLOGE ECHTER WORDT OPGEWARMD IN EEN TROPISCH KLIMAAT, KAN DE TEMPERATUUR VAN DE KAST WEL OPLOPEN TOT WEL 40 OF 50 GRADEN CELSIUS. KOMT HET HORLOGE VERVOLGENS PLOTSELING IN AANRAKING MET ZWEMBAD- OF ZEEWATER MET EEN TEMPERATUUR VAN 20 TOT 25 GRADEN CELSIUS DAN KRIJGT DE HORLOGEKAST EEN ENORME KLAP DOOR HET RELATIEF GROTE TEMPERATUURVERSCHIL. EEN KAST DIE NIET SPECIAAL GECONSTRUEERD IS VOOR ZULKE OMSTANDIGHEDEN, KAN DAN GAAN LEKKEN EN VOL WATER LOPEN.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »